Kritik Kolektif’ten Açık Çağrı II: “Heveskâr Seyirciler Aranıyor”

Ben de yazmak istiyorum!

Mart 2020’de gelen pandemi hâlâ yakamızı bırakmasa da tiyatrolar harıl harıl prova yapıyorlar. İzleyicileriyle buluşmayı bekleyen oyunlar, oyuncular kadar siz de heyecanlı mısınız? Üstelik izleyeceğiniz oyunlar hakkında konuşmak, düşünmek ve yazmak ister misiniz? İster tek başınıza ister kolektif olarak yazma deneyimine katılmak isteyenlere davetimiz var. 

 Ne Zaman? Nerede?

8 Ekim- 30 Kasım 2020 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleyeceğimiz ve sekiz hafta sürecek etkinlikte sekiz (oyun takvimlerine göre büyük olasılıkla haftada bir) oyun izlenecek. Oyunlar pandemi koşullarına göre çevrimiçi, açıkhava ve/veya mekân temelli performanslar arasından belirlenecektir.

Sunulan İmkânlar

Etkinliğe katılım ücretsiz olup tüm gösterilerimlerin biletleri Kritik Kolektif tarafından karşılanacaktır. Sosyal mesafe gözetilerek katılabileceğimiz açıkhava ve kapalı mekân oyunlarda oyun öncesi/sonrası kek ve kahve kolektiften.

İzlediğimiz oyunlar hakkında çevrimiçi ortamda buluşarak konuşacak, tartışacak ve birlikte eleştiri yazıları yazmaya çalışacağız. Buluşmalarımızda deneyimli eleştirmen, akademisyen ve tiyatrocularla bir araya gelme fırsatımız da olacak. Etkinlik boyunca üretilen bireysel ve ortak çalışmalar çevrimiçi kitapçık olarak kritikkolektif.com adresinde yayınlanacak.

Kimler Başvurabilir?

Tiyatroya ilgi duyan, oyun izlemeyi seven ve kolektif çalışmadan keyif alan herkes başvurabilir.

Başvuru

Başvuru için 5 Ekim 2020 Pazartesi gününe kadar kritikkolektif@gmail.com adresine kendinizi ve

etkinliğe katılma isteğinizi anlatan kısa bir mektup göndermeniz yeterlidir.